Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимки: ПетелВъзрастни хора, с потенциално отслабена имунна система

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимки: ПетелВъзрастни хора, с потенциално отслабена имунна система
Коментари Харесай

Варненци за извънредното положение: Няма конктрол, никой не прибира просяците, клошарите и бездомниците

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотоси: " Петел "

Възрастни хора, с евентуално отслабена имунна система и не изключително добра хигиена – това звучи като идеалната жертва на ковид, нали? Виждаме ги всеки ден, около магазините, около трафопостовете, на пейките сред блоковете. И продължаваме да ги виждаме и тези дни, макар въведеното изключително състояние.

От това се оплакват поданици на Варна, по едно и също време загрижени и ядосани, че тъкмо тези, които се опитваме да предпазим от болестта с изключителни ограничения, се държат по този начин, като че ли нико не се случва.

„ На ул. Роза пред един магазин видях десетина индивида, някои са бездомници, други са кварталните пияници. Какъв е смисъла да има изключително състояние, като няма никакъв надзор? “, това пита варненец, който прибавя, че ситуацията е сходно в целия Цветен квартал на Варна.

Със всеки минал ден наподобява дисциплината на варненци се покачва. Все повече хора носят маски, деликатно четат информациите на витрините, редят се на опашки пред обектите, които явно им е неотложно да посетят.

И въпреки всичко по улиците могат да се видят просяци, клошари, бездомници, за които никой не поставя грижи. Така те се трансформират в идеалното „ гориво “ за поддържане на болестта.

 

След всички заявления, че се основава организация за погашение на пенсиите по този начин, че да изчезнат пословичните опашки, такива ограничения няма. Нормалната панорама за всеки ден – група възрастни хора пред пощата, можеше да бъде забелязана и през днешния ден във Варна до Червения площад.



Всички тези елементи демонстрират, че въпреки и всички към този момент да са наясно със опасността от ковид, някои просто не желаят да трансформират метода си на живот. Властите на локално равнище пък очевидно още се ориентират в обстановката и не могат да реагират на случаите, в които би трябвало да се ползват незабавни и строги ограничения в името на ограничението епидемията.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР